Slecht weer in aantocht, kans op schade aan uw dakgoten

Slecht weer in aantocht, kans op schade aan uw dakgoten

Voorkom schade aan dakgoten

De zomer is voorbij, en dat betekent dat we weer rekening moeten houden met het slechte weer dat ongetwijfeld in aantocht is. Dat betekent in Nederland heel véél regen! En dus heel wat water dat onze dakgoten te verwerken krijgen. Een dakgoot die lekt kan grote lekkage en vochtplekken tot gevolg hebben. De oorzaken lopen uiteen. Van een verstopping met bladeren of ander vuil tot gescheurde naden. Soms is ontstoppen voldoende. Een andere keer is de dakgoot volledig te vervangen de enige oplossing. U leest er meer over in dit blog.

Dakgoot schoonhouden

Water dat uit een dakgoot lekt, gaat langs de muur sijpelen en kan een vervelende lekkage of vochtplekken tot gevolg hebben. Dit is gelukkig eenvoudig te voorkomen door ieder jaar bladeren en vuil uit de dakgoot te verwijderen voordat het regenseizoen begint. Zo stroomt het water makkelijk weg en wordt er veel ellende voorkomen met een eenvoudige ingreep. Heeft u een ladder en geen last van hoogtevrees? Dan kunt u dit eenvoudig zelf doen. Ook kunt u in de bouwmarkt bladvangers kopen voor in de regenpijp. Zo voorkomt u verstoppingen!

Kleine lekkage?

Zit er een gat in uw dakgoot? Of dicht één van de naden niet goed meer af? Dit kunt u met het slechte weer in aantocht nog snel even repareren. Dit is vaak niet al te moeilijk met een kit of een pasta. Zelfs tape biedt soms al uitkomst. Ook dit kunt u allemaal kopen in de bouwmarkt.

Dakdekker inschakelen

Het oplossen van de bovenstaande ongemakken kunt u natuurlijk ook aan een dakdekker overlaten. Erg handig wanneer u zelf niet de ladder op kunt of wilt. Een dakdekker heeft sowieso nodig wanneer de dakgoot helemaal moet worden vervangen. Dit is het geval wanneer het lood veroudert, er ontstaan dan steeds meer scheuren.

Goed voorbereid op het slechte weer

Zoals u hebt kunnen lezen, is het met het slechte weer in aantocht van groot belang om ervoor te zorgen dat uw dakgoten schoon, heel en lekvrij zijn. Of u een dakgoot reparatie nu voor uw eigen rekening neemt of hier een professionele dakdekker voor in moet schakelen, kunt u het beste zelf inschatten. Heeft u zelf nog reparatietips? Stuur ze gerust door via het contactformulier.