Schuifpui die niet meer open gaat? Dit kun je eraan doen!

Schuifpui die niet meer open gaat? Dit kun je eraan doen!
Een schuifpui die niet meer open gaat kan voor veel frustratie zorgen. Zit jouw schuifpui ook vast of loopt deze stroef? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom dit gebeurt. In deze blog zullen we je vertellen wat de oorzaak kan zijn en vooral wat je eraan kunt doen. Lees dus snel verder!

1. Defecte schuifpui geleiders smeren en/of vervangen

Een van de meest voorkomende oorzaken van een stroef lopende schuifpui is vuil of stof in de geleiders. Een schuifpui repareren kun je soms dan ook zelf door de geleiders goed schoon te maken en te smeren met een smeermiddel zoals siliconenspray. Wanneer de geleiders echt beschadigd zijn zul je ze moeten laten vervangen.

2. Versleten onderdelen

Als je schuifpui ouder wordt, kunnen de wieltjes versleten raken en hierdoor stroef gaan lopen. In dat geval kan het vervangen van de wieltjes de oplossing zijn. Hierdoor zal je schuifpui weer soepel lopen. Laat dit wel doen door een professionele schuifpui specialist, want je schuifpui zal helemaal moeten worden gedemonteerd en opnieuw worden afgesteld.

3. Defect railsysteem

Als het defect van je schuifpui niet wordt veroorzaakt door de geleiders of wieltjes, kan het zijn dat er een probleem is met het railsysteem. Dit kan voorkomen bij verkeerd gebruik, maar ook wanneer je schuifpui verkeerd is gezet. In sommige gevallen kan het nodig zijn om het railsysteem volledig te vervangen.

Onderhoud

Het is belangrijk om je schuifpui regelmatig te onderhouden. Door het schoonmaken en smeren van de geleiders en wieltjes kan je voorkomen dat het vast gaat zitten. Ook voorkomt regelmatig onderhoud dat je schuifpui sneller slijt en daardoor sneller aan vervanging toe is.

Laat een vastzittende schuifpui over aan de expert

Een schuifpui die niet meer open gaat, is natuurlijk superirritant. Gelukkig is je schuifpui meestal nog wel te redden. Zit jouw schuifpui vast of loopt deze stroef? Probeer het dan eerst zelf op te lossen door de onderdelen te smeren en roep anders zo snel mogelijk de hulp van een expert in. Meer onderhoudstips op het gebied van huis en tuin lezen? Lees ook: Slecht weer in aantocht, kans op schade aan uw dakgoten