Hoe lang moet stucwerk drogen?

stucwerk

Hoe lang moet stucwerk drogen?

Zo lang laat u stucwerk drogen

Is er net stucwerk in uw huis aangebracht? Dan is het belangrijk dat u dit stucwerk geleidelijk aan laat drogen. Op die manier voorkomt u scheuren. Maar hoe lang moet u stucwerk eigenlijk laten drogen? U leest er in dit blog meer over. Lees snel verder!

Het droogproces

Bij stucwerk hoort nu eenmaal flink wat water. Het verschilt per geval hoeveel water er nodig is. Uiteindelijk moet het water weer uit de specie verdwijnen zodra het op uw muur of plafond is aangebracht. Ga hierbij uit van 1 dag droogtijd per millimeter stuc.U kunt dit proces proberen te versnellen met drogers en extra kachels, maar ben hier voorzichtig mee want het stucwerk kan hierdoor gaan scheuren.

de droogtijd

Stucwerk heeft gewoon de tijd nodig om te drogen voor een optimaal resultaat. Als uw hele huis bijvoorbeeld gestuct wordt, dan is dat ongeveer 200 á 400 m2 aan stucwerk. Dat betekent ook ongeveer 700 tot 800 liter water. Dat klinkt als een boel, maar vergeet niet dat dit verdeeld wordt over flink wat vierkante meters. Zorg ervoor dat u uw gestucte ruimtes goed ventileert en dat u voor een temperatuur van 20 tot 22 graden zorgt. In die gevallen is stucwerk meestal binnen 10 dagen gedroogd.

Geel stucwerk? Geen paniek.

Begint uw stucwerk goed op te drogen, maar ziet u dat er stukken geel beginnen te worden? Dat kan duiden op verontreiniging door roet, nicotine, behanglijm of het uitvlakken van een rookkanaal. Dit is prima te verhelpen met diepgrond of isolatieprimer. Met een isolatielaag kunt u uw gestucte muren gewoon overschilderen in de door u gewenste kleur. De gele vlekken zullen dan nooit zichtbaar zijn. U hoeft zich dus nooit druk te maken om gele plekken in uw stucwerk.

Meer informatie over stucwerk?

Wilt u meer weten over stucwerk, of heeft u een stukadoor in Veenendaal nodig? Laat het ons gerust weten via het contactformulier. We helpen u met alle plezier verder!