Gebruikshandeleiding rubio monocoat olie 2 componenten.

EIKENvakman is de online eikenhout specialist (voor binnen)! Natuurlijk vertellen wij u graag wat meer over het correct behandelen van onze prachtige eiken tafelbladen. Onderstaand een handleiding voor rubio monocoat olie (1 component). Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar onze website www.eikenvakman.nl.

Gebruiksaanwijzing Monocoat olie in kleur.

Zorg voor een mooi vlak licht geschuurd oppervlakte van het eikenhout. In het geval u een eiken (tafel)blad besteld bij EIKENvakman.nl wordt uw blad mooi geschuurd opgeleverd en kunt u direct aan de slag. Eventueel kunt u nog ‘naschuren’ met een kleinere (fijnere) schuurkorrel. In het geval u behandeld hout wenst te behandelen dient u ervoor te zorgen dat er geen oude olie of lakresten achterblijven en adviseren wij uiteraard ook (uiteindelijk) een lichte schuurkorrel (K40 – K80 – K120). Zorg ervoor dat het te behandelen houtproduct stofvrij en droog is.

In het geval van een A + B component: Zorg ervoor dat u de twee componenten zorgvuldig & goed mengt. In ieder geval adviseren wij u om component A voor het vermengen goed te schudden en beide componenten (3 delen A en 1 deel B) in een aparte mengemmer zorgvuldig te mengen, minimaal 2 minuten!

Breng een kleine hoeveelheid MonoCoat olie aan op het hout en verspreid deze goed & zorgvuldig. U kunt hierbij gebruik maken van een handpad, machinepad, boenmachine, maar ook een kwast en/of een doek, is goed te gebruiken, wat u het fijnste vind! Uiteindelijk moet de Monocoat olie goed en consistent verspreid worden. Laat de olie 3 a 5 minuten goed inwerken. Verwijder vervolgens grondig alle overtollige olie (aan het oppervlakte van het hout). U kunt hiervoor gebruik maken van basis poetsdoeken, of een boenmachine (met witte pad).

Uiteindelijk moet het behandelde oppervlakte handdroog aanvoelen, dan weet u dat u klaar bent! De droogtijd voor component A + B MonoCoat olie: 12 tot 24 uur (uitgaande van een normale luchtvochtigheid).