Weg met mos: dak reinigen

Het is heel belangrijk om regelmatig het dak te reinigen. Het dak reinigen voorkomt dat de dakpannen worden aangetast. Een schoon dak gaat veel langer mee en scheelt daarom veel kopzorgen en geld. Hoewel het er namelijk misschien leuk uitziet, al die mossen die zich nestelen tussen de dakpannen en in de goot, tasten mossen je dak aan. Ook ander vuil kan er daarnaast voor zorgen dat je dak in een slechte staat achterblijft. Dat kan een gevaar vormen, maar toch zeker ook voor grote ongemakken zorgen.

Lekkage door slecht onderhoud

Lekkage is toch wel één van de meest voorkomende problemen die men tegenkomt, wanneer een dak niet goed bijgehouden wordt. Als er scheuren of breuken in onderdelen van een dak, kan het al snel gaan lekken bij een flinke regenbui. Lekkage zorgt niet enkel dat de spullen in je huis nat worden en daardoor mogelijk voor goed worden verruïneerd, maar ook de fundering van je huis kan verrotten en beschimmelen als er vocht komt op plekken waar dat niet de bedoeling is. Het zou dus kunnen leiden tot een dure en immense verplichte verbouwing, waar je waarschijnlijk niet op zit te wachten.

 

Dak reinigen, de basis van het bijhouden van je huis

Als je wil dat je huis in goede staat blijft, is het dus belangrijk om om de zoveel tijd te bedenken dat een dak reinigen geen slecht idee is. Schouwonderhoud kan je hiermee helpen, zodat je niet zelf het dak op hoeft.