Kunstgras aanleggen: waar moet je beginnen?

kunstgras aanleggen

Wie kiest voor kunstgras in plaats van echt gras, hoeft tegenwoordig niet meer genoegen te nemen met een onnatuurlijke uitstraling. Er zijn namelijk veel soorten zeer hoogwaardig kunstgras dat amper meer van echt is te onderscheiden. Kunstgras aanleggen betekent dus zeker niet dat je voor mindere kwaliteit gaat. Sterker nog: je krijgt zelfs meer voor je geld.

kunstgras laten leggen

Voordelen

Er zijn veel soorten kunstgras om uit te kiezen. Sommige soorten zijn hoogpolig, anderen juist lekker kort. Ook kan kunstgras heel zacht zijn en is er hard gewerkt aan het zo natuurlijk mogelijk laten lijken van de verschillende soorten. Qua onderhoud ben je natuurlijk ook veel minder tijd en moeite kwijt.

Aanleggen van kunstgras

Het is wel goed om te weten dat kunstgras aanleggen een vak apart is. Je kunt het zelf doen, mits je handig bent en er al enige ervaring mee hebt. Denk echter niet dat je zomaar zo’n rol gras goed kunt leggen in een grote tuin of op een ruim dakterras. Voor het allermooiste resultaat is het daarom aan te raden om dit te vragen van een expert. Een bedrijf waar je mooi kunstgras kunt kopen, biedt vaak ook de dienst om het te komen leggen. 

Prijzen

Nog altijd hebben we het idee dat echt mooi kunstgras onbetaalbaar is. Dat is echter al lang niet meer waar. Sterker nog: echt gras is vaak duurder omdat je het ook nog moet onderhouden.  Je hebt al prachtig kunstgras vanaf 26 euro per vierkante meter. Als je het ook nog laat leggen door een expert heb je er verder geen omkijken meer naar. Geen gedoe met veelvuldig sproeien of maaien: dat is allemaal verleden tijd.