Hoe maak je thuis werken leuker?

genieten

Iedereen is anders, maar er zijn enkele algemene richtlijnen om thuis een gerichte (en leuke!) werkomgeving te creëren. Dingen die we hier voorstellen, werken misschien niet precies goed voor jou – en dat is prima. De ideale manier vinden om vanuit huis te werken, gezellig te blijven en alles af te maken wat je nodig hebt, is niet iets dat op één dag gebeurt. Probeer verschillende routines om te zien wat het perfecte plan voor jou is. Dat alles met een goed bakkie koffie erbij.

1. Houd een normaal slaapschema aan

Het kan verleidelijk zijn om laat op te blijven en uit te slapen (als je natuurlijk niet op een bepaald tijdstip online hoeft te zijn) wanneer je vanuit huis werkt. Als je ervoor zorgt dat je op jouw gebruikelijke tijd naar bed gaat, kan dit ervoor zorgen dat de zaken een beetje normaler aanvoelen – en je zult waarschijnlijk productiever zijn door in jouw routine te blijven.

2. Begin niet vanuit bed, koop een espresso apparaat

Werken waar je slaapt, kan het vermogen van jouw hersenen verstoren om te weten wanneer het tijd is om te chillen en wanneer het tijd is om productief te zijn. Nadat je wekker afgaat, sta op, poets je tanden en maak je bed op. Behandel jouw ochtenden op dezelfde manier als wanneer je naar kantoor zou gaan. Om goed wakker te worden en niet in bed te blijven liggen kunnen we je wel een espressomachine aanraden. Een shotje uit een espresso apparaat zorgt ervoor dat je meteen goed wakker bent. Er zit veel verschil in prijs en kwaliteit voor een espressomachine. Kijk naar iets wat goed aansluit op jouw behoeften.

espresso apparaat

3. Krijg! Gekleed!

Ik kan dit niet genoeg benadrukken. Als iemand die vanuit huis werkt, begrijp ik de verleiding om de hele dag in je pyjama te blijven. Je zult echter veel minder productief zijn als je gekleed bent om een ​​dagje in bed naar Netflix te kijken. Trek op zijn minst een schattige legging en een pullover-trui aan. Kleed je alsof je een vriend ontmoet voor koffie, zelfs als je dat niet bent.

4. Zoek een prettige werkplek

Als je thuis een bureau hebt, is dat de beste plek om je werkruimte in te richten. Als dit niet het geval is, zoek dan een plek waar u uw werk kunt scheiden van jouw tv-tijd. Vergeet echter niet om er een beetje plezier mee te hebben! Behandel deze werkruimte zoals je een kantoorcabine zou doen en maak er uw eigen werkplek van.